Gå til innhold

Fransk plass-sjef åpner dørene

spacetourerny
– Bedre går det ikke an å sitte i en åtteseters van, sier Janne Skjelbred-Knudsen, Ramona Molde, Einar Kolstad ( i døra) og (bak) Torstein Hagen Andreas Hæstad og Ivo Neykov.

Den er lekker og har plass til både din og naboens familie. Møt Citroëns nye plassmester, SpaceTourer.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes
– Sjekk den plassen. Her sitter vi komfortabelt og godt, sier en glad arbeidsgjeng fra Mobile Sørlandsparken, som prøvesitter den nye åtteseteren til Citroën.

Nykommeren har faktisk plass til ni personer, om du setter inn et tredje sete i første rad. SpaceTourer er den første store flerbruksbilen til Citroën og den bør appellere til aktive storfamilier, lag og foreninger som trenger en bil med mange seter.

– Vi er kjempeglade for at vi endelig har fått denne bilen til Norge. Vi har til nå kun hatt sjuseteren Citroën Grand Picasso å tilby kunder som trenger en virkelig stor bil. SpaceTourer åpner dørene til et nytt marked for oss, sier Einar Kolstad, selger hos Mobile Sørlandsparken.

spacetourer3
Citroën SpaceTourer er en perfekt turbil for storfamilier og lag og foreninger. Bilen bygges enkelt om fra åtte eller niseter til en femseter med suveren bagasjeromsplass.

Fra varebil til personbil
SpaceTourer bygger på chassiset til varebilen Jumpy og er sterkt beslektet med Toyota Proace og Peugeot Expert. Vi prøvekjører en exclusive-utgave, med skinnseter, soltak og et lass av ekstrautstyr. Bilen har automatgir og en råsterk dieselmotor på 180 hk.  Her er det  ikke mye som minner om en varebil. Verken kjøreegenskaper eller komfort står tilbake for personbilen. Man sitter høyt og godt, med suveren utsikt til alle kanter.

SpaceTourer kan leveres med alt du måtte ønske av førerstøtte; Active City Brake, adaptiv cruisekontroll, blindsonelalarm og  lane assist, som hjelper til med å holde bilen på veien.

I motsetning til en del konkurrenter kan SpaceTourer leveres med firehjulstrekk. Det er noe nordmenn vet å sette pris på. 4X4 fås kun i kombinasjon med 150 hk dieselmotor og manuell girkasse.

SpaceTourer fås i tre ulike lengder; 4,60 meter, 4,95 meter og 5,30 meter. Vår prøvebil er 4,95 meter lang. Med alle setene på plass har bilen 507 liter bagasjerom til rådighet. Tar du bort tredje seterad, får du en femseter med hele 2228 liter bagasjerom. Da har du plass til både sykler, ski og snowboard i tillegg til kofferter når du drar på ferie.

Selv om SpaceTourer er en stor bil, smyger den seg greit inn i alle parkeringshus, takket være høyden på 1,90 meter. Prøvebilen er dessuten utstyrt med et avansert ryggekamera som viser bilen i fugleperspektiv. Praktisk når du skal manøvrere bilen ut av trange parkeringshus.

spacetourer2
Einar Kolstad hos Mobile Sørlandsparken er glad for å ha fått en ny åtteseter å tilby kunder som trenger en virkelig stor bil.

Praksisk
Ikke alle åtteseters personbiler er like enkle å komme seg inn og ut av. SpaceTourer har brede, elektriske skyvedører på begge sider som gjør den åpen som ei låvedør. En artig finesse er at dørene kan åpnes og lukkes handsfree ved å føre foten sideveis under bakre støtfanger. De kan selvfølgelig også styres fra førerplassen.

Rimeligste utgave av SpaceTourer koster rundt 500 000 kroner. Da har du det viktigste utstyret og en 115 hk dieselmotor. Ønsker du mer krefter, utstyr og komfort må du legge til rundt 70 000 kroner. Vår prøvebil hadde ”alt” og koster rundt 700 000 kroner.

Citroën SpaceTourer Exclusive
Motor: 2,0 l/180 hk/diesel
Pris: 700 000 kroner
Dreiemoment: 400 Nm
Forbruk o,51 l/mil
CO2: 151 g/km
l/b/h: 495/192/195 cm

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: