Gå til innhold

Ny Mitsubishi treffer midt i blinken

 

eclipse1
Kompakte SUV-er selger til nye rekorder i Norge. Mitsubishi Eclipse Cross er en spennende og topp moderne nykommer.

Mitsubishis treffer blink med sin nye kompakte SUV. Eclipse Cross er sportslig, praktisk og akkurat passe stor.

 Av Eirik Vigsnes
Først og fremst er Eclipse Cross en praktisk, ikke alt for stor  familiebil, med plass til fem passasjerer og bagasje. Baksetene kan skyves fram for å gi ekstra bagasjeromsplass ved behov. I fremre posisjon økes den fra 378 liter til 485 liter. Legger du ned andre seterad vokser lasterommet til 1140 liter.

Nykommeren kan selvfølgelig leveres både med forhjulsdrift og med intelligent firehjulstrekk.

Eclipse byr dessuten på sportslighet og masse kjøreglede. Alle utgavene kommer nemlig med en friskus av en bensinmotor; en nyutviklet 1,5 liters turbo intercooler motor på 163 hestekrefter. Kreftene får du levert allerede ved lave turtall og de kler Eclipse godt. SUV-en akselererer kjapt og tar svingene på imponerende vis.

Bil & motors utsendte lot prøveturen gå på svingete og kuperte kystveier i Høvåg og  vi nøt kjøreturen hele veien. Lyden fra bensinmotoren meldte seg kun når vi tråkket på gasspedalen. God lydisolering, komfortable seter og friske kjøreegenskaper bidrog til det positive førsteinntrykket.

eclipse2
Lekker hekk på nykommeren til Mitsubishi

Nest størst
Eclipse Cross er en helt ny SUV fra Mitsubishi og den skal selges parallelt med den litt mindre ASX og storebror Outlander.  Men den vil etter hvert erstatte ASX-en, som kom på markedet for snart sju år siden.

Tom Gøytil, salgssjef nye biler hos Motor, sier Eclipse vil være et godt alternativ til alle som ønsker seg en middels stor SUV med god plass og kjøreegenskaper.

– Mange synes Outlanderen blir i største laget og vil ha en kompakt SUV som er enklere å manøvrere hjemme i gården, i byen og i parkeringshus. Med sine fleksible løsninger blir Eclipse et smart valg, sier Gøytil.

eclipse3
Ryddig og oversiktlig førermiljø

Friskt design
Eclipse Cross har fått et tidsriktig design. Den har en skrånende kupéaktig» taklinje og en hekkspoiler som understeker sportsligheten. SUV-en leveres i to utstyrsvarianter; Intense og Instyle+. Alt av sikkerhetsutstyr er standard i begge utgaver. Topputgaven kommer med adaptiv cruisekontroll, elektrisk oppvarmet ratt og baksete, soltak som kan åpnes, og oppvarmet frontvindu og mye mer.  Regn med rundt 25 000 kroner ekstra for full utstyrspakke.

2WD variantene kan leveres med både 8-trinns automatgir (CVT) og 6-trinns manuelt gir. Velger du utgaven med firehjulstrekk får du kun automatgir. Rimeligste utgave av Eclipse koster rundt 350 000 kroner. Topputgaven med 4X4 og alt av utstyr koster 470 000 kroner.

 Mitsubishi Eclipse Cross
Motor: 1,5 l  bensin turbo/163 hk
Pris: 405 000 kroner
Dreiemoment: 250 Nm
0-100 km/t: 10,3 sek
Forbruk: 0,66 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 151 g/km
Bagasjerom: 378/485 l
Bakkeklaring: 18,3 cm
Vekt: 1455 kg
l/b/h: 4,41/181/169 cm
Tilhengervekt: 1600 kg

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: