Gå til innhold

Penger fra staten for kjøp av el-varebil

elbilsak
– Utrolig at ikke flere håndverkerbedrifter har skjønt hvor mye penger det er å spare på elektrisk varebil, sier Tom Gøytil hos Motor Forum, og viser fram nye Renault Kangoo Z.E. med opptil 280 kilometers rekkevidde.

Med opptil 27 mil rekkevidde har den nye utgaven av el-varebilen Renault Kangoo Z.E. blitt en suksess.

Av Eirik Vigsnes
Nå kan den bli enda mer populær. Regjeringen har nemlig bestemt at du skal få 13 000 kroner i tilskudd dersom du vraker din gamle varebil og kjøper en elektrisk varebil. Renault Kangoo Z.E. vil da komme ned i rundt 250 000 kroner. Legg til fri bompassering, halv firmaskatt og null i dieselkostnader, er det mange kroner å spare for bedriftene.

– Med fire kubikkmeters lasterom og 50 prosent forlenget rekkevidde, er Kangoo Z.E. blitt en meget aktuell varebil for næringslivet. Den har lengst rekkevidde blant dagens el-varebiler, sier Tom Gøytil, salgssjef hos Motor Forum i Sørlandsparken.

Det statlige tilskuddet utbetales av biloppsamlere, på samme måte som vrakpant.

Renault Kangoo Z.E. har vært Europas mestselgende elektriske varebil de seks siste årene. Bilen er solgt i mer enn 25 000 eksemplarer siden den ble lansert i 2012. Den nye versjonen byr på flere nyheter, som nytt batteri, forbedret ladefunksjon med seks timers ladetid og en varmepumpe for klimaanlegget.

– Bilen selges både som varebil og som femseters personbil, uten stor prisforskjell. Vi har solgt over 30 stykker til kommuner, privatpersoner og bedrifter setter at den kom med forlenget rekkevidde, sier Gøytil.

Det nye batteriet er utviklet av Renault med bistand fra LG Chem. Lagringskapasiteten er økt, uten at størrelsen er endret. Dermed stjeler det ikke noe av  bilens bagasjeromsplass.

Lav rekkevidde og lang ladetid er en vesentlig grunn til at bedrifter har vært skeptiske til elektriske varebiler. Men snart vil det komme flere modeller med lengre rekkevidde. Nissan e-NV200 varebil med ny batteripakke og 280 kilometers rekkevidde er en av dem. Og flere merker vil garantert følge etter.

 

 

Kategorier

Elbil,Renault

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: