Gå til innhold

204 hester – og én rytter

kona1
– Hyundai Kona har både krefter og stil, mener den aktive montérytteren Malin Berås.

Malin Berås (29) er vant til å håndtere hester. Vi slapp henne til bak rattet på 204 av dem.

€€Tekst og foto: Amund Hestsveen

For en akselerasjon! Og for en kul bil. Denne kledde jeg! Bak rattet sitter vår testpilot Malin med et av de bredeste glisene vi har sett på en prøvekjøring noen gang. Og det handler nok litt om at forventningene er overgått med noen hundre prosent.

Bare hør på varedeklarasjonen: Batterikapasiteten er på 64 kWt. Bilen har 204 hk. Dreiemomentet er 395 nm. Den lades på en time med hurtiglader på 100 kW. Rekkevidden er oppgitt til 482 km. Kjører du svært energiøkonomisk kan du nok klare å strekke deg lenger, skal vi tro displayet. Uansett er rekkeviddeangsten kurert.

Sterk konkurrent
Med Hyundai Kona Electric kommer du til Hovden og tilbake uten å være innom en ladestasjon. Bare det alene burde være argument nok for å gå til anskaffelse av en elektrisk bil. For par uten barn, for de med et moderat bruksbehov eller for enslige trenger man ikke mer enn én Kona Electric.

Hyundai har lansert en sterk utfordrer til andre kompakt-SUVer i el-klassen, og Kona Electric er nok den freskeste vi har kjørt i dette segmentet på en stund.

kona2
– Kona byr på god kjørekomfort, konstaterer Malin Berås.

Sørlending og merittert montérytter
Malin Berås er ikke i tvil:
– Her sparka det godt. For et moment, og for en kjørekomfort. Det hadde jeg nok aldri trodd før jeg satte meg inn. Men denne bilen forelska jeg meg raskt i. Designet ligner ikke mye på det vi ellers er vant til fra Hyundai, og ligger kanskje nærmere Citroëns småbilmodeller.

– Jeg kunne fint hatt en Kona Electric, så mange reisedøgn jeg har, sier travjenta med medaljehylla så full at den må støttes opp med donkraft.

Populær modell
Allerede før lansering strakk ventelistene på denne bilen seg til langt inn i 2020, men importøren har festet grepet og lovet leveranse til neste år for de fleste som bestiller nå. Bilen vi testkjørte starter på 325 000,- og hvis du vil ha soltak og skinninteriør kan du legge på 10 000,- for hver av delene. Noen tusenlapper til, og du får den med metallic-lakk.

Selv med et lite tilvalg av utstyr, er det fortsatt en svært prisgunstig bil i forhold til kjørekomfort, plass og rekkevidde.Det eneste vi kanskje må bemerke, er vekten – det 400 kg tunge batteriet som nok merkes litt i svinger, og den assisterte torque control-styringen som «sier fra» litt når du kjører aktivt. Men dette er en smakssak, du venner deg til å kjøre med assistanse, og det er litt av bilens signatur.

kona3
Travjenta Malin Berås er godt vant med hestekrefter

Godt utstyrt
Som søstermerket Kia, som produseres av samme konsern, har Hyundai gjort seg bemerket ved å la en imponerende mengde utstyr følge med som standard. Vi kan nevne head up-displayet, automatisk nødbrems og fotgjengergjenkjenning, aktiv filholder, adaptiv cruise control, varme i rattet (som for øvrig har skinntrekk), tiveis elektrisk justerbare seter, ryggekamera, nøkkelløs start, trådløs lader til mobiltelefon, tonede ruter, multimedia-anlegg som tangerer premium-segmentet m.m.

– Vi kjører jo Tesla i familien, så jeg er vel fra før litt kresen på elbil, sier Malin. Men til denne prisen har nok Hyundai klart å sjarmere seg inn.

Med et bagasjerom på 332 liter, eller 1114 liter hvis du slår ned setene, er det liten tvil om at Kona har mye å fare med i sin klasse.

HYUNDAI KONA ELECTRIC
BATTERI: 64 KWh
EFFEKT: 204 hk
DREIEMOMENT: 395 Nm
FREMDRIFT: Forhjulstrekk
LADETID: 9,5t /54 min hurtiglading til 80%
TOPPFART: 167 km/t.
0-100 KM/T 7,6 sekunder
MÅL: 418cm/180cm/157cm
VEKT: 1685
PRIS: Fra 325 000,-

Kategorier

Hyundai

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: