Gå til innhold

Smartest i klassen

A2001

Fjerde generasjons A-Klasse er Mercedes sin minste familiebil. Ikke la størrelsen lure deg; denne bilen er smartere enn de fleste.

Tekst og foto: Amund Hestsveen

Det var knyttet stor forventning til lanseringen av nye A-klasse tidligere i år. Småbilen som først så dagens lys i 1997 ble markedsført som en småbil med forhjulstrekk i et svært kompakt karosseri over drøye tre og en halv meter, men likevel med plass nok til å huse en familie på tur.

Gjennom årene har A-utgaven vokst i lengde, fra første generasjon på 3,6 meter til den nåværende versjonen som måler 4,4 meter. Avansert motor Vår testbil var A 200, utstyrt med en svært oppjustert videreutvikling av forrige generasjons motor, og er blitt en sylhvass 1,4-liter (1,332ccm). Motoren er for øvrig utviklet i samarbeid med Renault og yter 163 villhester.

Både storebror 250 og turbodieselutgaven 180D har dreiemoment som gir et solid fraspark, også i oppoverbakkene, men det er nok A 200 som vil bli bestselgeren av disse tre brødrene. Ikke minst fordi dieselutgaven foreløpig ikke har blitt omtalt med superlativer, sammenlignet med bensindyret vi nå har kjørt. Det er verd å merke seg at Mercedes for første gang har gitt motoren en såkalt sylinder-shutoff. Det vil si at ventilene i de to midterste sylindrene strupes mellom 1250 og 3800 omdreininger i minuttet, og tillater at de to ytterste sylindrene må jobbe hardere og mer effektivt.

Smartness above all
MBUX (Mercedes-Benz User Experience) er samlebetegnelsen på bilens rike tilbud av førerassistenter, digitaliserte brukerinstillinger, medieopplevelser og talestyring. For å nevne noe. Du kan snakke til bilen; «Hey, Mercedes, how much fuel do I have left?», og den svarer deg tilbake i en behagelig tone. Her er det i grunnen bare fantasien som setter grenser, men til konvensjonelt bruk ser vi for oss at dette vil gjøre bilturen sikrere. Du slipper å skru på knotter og sveipe fingre på touchskjermer. Du kan konsentrere deg om kjøring.

For Mercedes A-serie tenker for deg. Den planlegger reiseruta du vanligvis pleier å ta, og foreslår både radiokanaler, de vanligste telefonnumrene du pleier å bruke på et gitt tidspunkt på døgnet og alternative traséer hjem hvis det er rush. Safety first Bilen er selvkjørende så langt norsk lov tillater, men vi tør våge påstanden at om  du hadde sovnet bak rattet på E 18, ville du sannsynligvis våknet opp i en busslomme med forslag om å «take five, you need it».

Vi opplevde en kontroll og oversikt over veibanen, sporvalg og sikkerhet i uoppmerksomme øyeblikk på et nivå vi ikke har opplevd før. Og når du blir vant til å snakke med Mercedes, kan den til og med underholde deg langs veien. Trenger du å avslutte den pratsomme MB-frøkna raskt, sier du bare «Good bye, Mercedes». MBUX er definitivt neste generasjons bilopplevelse. Du kan for eksempel la andre familiemedlemmer eller venner (helst venner du stoler på) sette seg inn i bilen uten at du er der, og kjøre og plukke deg opp. Alt skjer gjennom mobilbaserte tjenester.

Mercedes-Benz A-Klasse, W177, 2018
Lekkert interiør


Image is everything
Nye A-serie, og da særlig AMG-variantene, har fått rovdyr-DNA i grill og linjer. De smale katteøynene og den åpne tanngarden forteller medtrafikanter at vi har å gjøre med et rasedyr. Veigrepet og den sportslige kjørefølelsen gjør A-serie til en morsom bil å kjøre, men dette er nok først og fremst en svært komfortabel småbil med litt (mye) ekstra for den som er veldig kresen på performance. Og vi tror det blir en populær konkurrent, ikke bare til biler i samme klasse. For hvis du kan leve med litt mindre bagasjeplass, og ikke skal dytte tre i baksetet til enhver tid, lever du veldig godt med en A 200 som bruksbil i det daglige.

Value for money
Du får standardutgave A 200 for rett under 400 000,-, men da må du nøye deg med 7-tommers skjerm i konsollen. For 40 000,- ekstra gis du den eksklusive følelsen, meden stor 10-tommers berøringsskjerm, kupébelysning etter humøret og stilen, nøkkelfri kjøring og oppgradert musikkanlegg. Du må også opp på dette nivået for å få Distronic adaptiv cruisekontroll. Men da er du på et nivå som utfordrer selv større biler.
FAKTA
MERCEDES-BENZ A 200
PRIS: fra 337.900,- (med vekt på fra)
PRIS TESTBIL: 445.000,-
MOTOR: R4 16V turbo, bensin
SLAGVOLUM: 1332 ccm
YTELSE: 163hk
GIRKASSE: 7-trinns.

Kategorier

Mercedes

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: