Gå til innhold

Herregårdsvogn fra Opel

insignia2
Opel har skapt en elegant stasjonsvogn som fortjener benevnelsen herregårdsvogn. 

Glem gamle historier om Opel stasjonsvogn. Nye Opel Insignia Sports Tourer imponerer selv den kresne.

Tekst og foto: Amund Hestsveen
Opel har alltid hatt et solid grep om den norske folkesjela. I noen år lå tyskerne et par hestehoder bak konkurrentene, men det er historie. Selveste Jürgen Klopp, Liverpools

suksesstrener, kjører en Insignia. Vår testbil, en 1,6 liters turbomatet Insignia Sports Tourer, representerer en helt ny æra for både bilmerket og modellen. Hele chassiset er splitter nytt, og bilen har vært gjennom en formidabel slankekur. Stasjonsvognen på fem meter (på én centimeter nær) har kvittet seg med hele 175 kg fra forrige karrosseriutgave, og det er noe man merker godt under krevende kjøring på landevei og i terreng.

Designmessig har Opel maktet å skape en svært elegant og linjesikker stasjonsvogn. Dette er en av de fi neste hekkene vi har sett på lenge på en bil der funksjon skal trumfe estetikk.

Premium ready
INSIGNIA1
Standardutstyret i en ny Opel er det få konkurrenter som matcher. Det gjelder alt fra de ergonomiske setene i perforert skinn til det lettfattelige og imponerende førerassistentregimet. Bare se her hva du får med i premium- pakken, som starter på 464 000: Oppvarmet multifunksjonsratt, to-soners elektronisk klimaanlegg, nøkkelløs døråpning og start, handsfree automatisk bakluke med fotsensor, fireveis elektrisk justerbar korsryggstøtte og oppvarming i alle fire setene.

Bilen oppdager fotgjengere og bremser selv hvis fører svikter. Den kjenner igjen skilt, og ryggekameraet gir deg en opplevd følelse av å besiktige parkeringen fra drone-perspektiv. Når du skal parkere på et trangt Sørlandssenter eller gli trygt inn i egen garasje kan du stole på at Opel gir deg oversikten.

insignia3
Bagasjerommet er på romslige 560 liter, Med baksetene nedfelt øker det til 1665 liter.

Digitalalderen
Du kobler smarttelefonen din enkelt opp mot mediaanlegget, en rekke app´er er tilgjengelige og oppleves som en integrert del av bilen. Opel On Star innebærer blant annet automatisk ulykkesvarsling. Du har 24 timers assistanse for øyeblikkelig hjelp og annen assistanse. Blir bilen stjålet, får du også god hjelp til å finne den igjen digitalt. Opel On Star gir deg også en rask diagnose av bilen på forespørsel. Navi-systemet gir deg oversikt på en romslig 8-tommers berøringsskjerm, og stemmestyring gir deg tryggere kjøring i tett trafikk.

Komforten og veigrepet nærmer seg premium- konkurrentene. Man blir rett og slett ikke sliten, men får bare lyst til å kjøre mer. Både bensin- og dieselgutgaven av ST er konkurransedyktige i pris, og når vi sammenholder det rike utstyrsnivået med totalprisen ut av butikk, er det ingen tvil om at Opel stikker av med et par medaljer.

Lekkert er det også, interiørmessig. Opel er tilbake på pallen.

FAKTA:
OPEL INSIGNIA PREMIUM SPORTS TOURER
MOTOR: 1.6 CDTI
YTELSE: 136 hk
FORBRUK, BLANDET: 0,54 / mil
UTVEKSLING: 6-trinns automat
BAGASJEPLASS: 560 liter (1665 liter med setene nedslått)
(Leveres også med 2.0l /170hk
med 8-trinns automatkasse, samt kommende GSi-utgave med
210-hesters biturbo)
PRIS: Fra 464.000,-

Kategorier

Opel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: