Gå til innhold

Ny Ford Focus gir lyd fra seg

Ford Focus

Vroom, vroom, snerrer Focusen og skremmer bekymrede småbarnsmødre til aksjon i den fredelige franske landsbyen.

 Tekst: Eirik Vigsnes
Foto: Kjell Inge Søreide
Attention, attention, les enfants.  Forsiktig, det er barn her, roper småbarnsmoren og dunker på bilvinduet. Vi er i fjellene i syd-Frankrike, i en liten fjellandsby hvor vi har svingt inn for å ta noen bilder av den nye familiebilen Ford Focus. I en søvnig og solvarm sidegate har sjåføren funnet ut at han skal sjekke ut den kule motorlyden som den sportslige Focus ST-Line gir fra seg når man stiller den inn i kjøremodus «sport». Det gjaller i steinveggene. Farten står ikke i forhold til turtallet. Vi står nesten stille, men turtallet runder 6000 omdreininger.

– Okey, no problem, stotrer vi unnskyldende, før vi lusekjører ut av landsbyen med halen mellom beina. Den lett pinlige episoden la ingen demper på vår prøvetur av Fords store nyhet i år; en helt ny utgave av Ford Focus. Den er større, lettere, kjappere og sikrere enn noen Focus fabrikanten har laget siden introduksjonen for 20 år siden. Alt er blitt bedre, lover Ford. Vår prøvetur med den sportslige utgaven STLine med 182-liters turbo bensinmotor gav ikke grunn til å trekke det i tvil. Dessuten fant vi ut at finessen med forsterket, sportslig motorlyd i sportsmodus fungerer utmerket.

Ford Focus
Vi prøvekjørte Focusen på de samme veiene som Pierce Brosnan, alias James Bond, drev biljakt i «Golden Eye.»

I James Bonds bilspor
Fords storstilte lansering av nye Focus var lagt til fjellområdene rundt Nice, på. halsbrekkende veistrekninger der Pierce Brosnan grisekjørte sin sølvgrå DB5 Aston Martin nedover Descente Gregolieres i James Bond-fi lmen «Golden Eye». Dette er veier som stiller store krav til både bil og fører. Ford er superstolt over å ha laget en helt ny familiebil som har enda bedre plass til fører, passasjerer og bagasje, samtidig som den er blitt enda mer sportslig og stabil på veien.

Ford Focus kommer som femdørs kombikupé og stasjonsvogn i flere ulike varianter.Titanium og Vignale byr på alt av utstyr og visuelle detaljer, ST-Line er mer sportslig og senket, mens Active har høy bakkeklaring og markerte hjulbuer. På motorsiden velger du mellom to dieselmotorer på henholdsvis 95, 100,120 hk, samt tre ecoboost-bensinmotorer på 100, 125, 150 og 182 hk.

Stasjonsvognen har vokst mest; 10 cm. i lengderetningen og har fått et bagasjerom på hele 608 liter – 118 liter mer enn forgjengeren. Det gjør den til den største bilen i sin klasse. For første gang regner Ford med at et flertall av Focus-kjøperne velger stasjonsvogn. Mange som vurderer å kjøpe storebror Mondeo, vil nok fi nne ut at Focuser stor nok.

Ford Focus
Kjøreegenskapene i nye Fokus er umiskjennelig Ford – altså sportslige.

Mye nytt
Vi prøvekjørte både femdørs kombikupé og stasjonsvogn-utgaven, men kun ST-Lineutgaven med 182 hk. Mens kombikupéen utmerker seg med sportslige kjøreegenskaper, står kjørekomfort i høysetet i stasjonsvognen. Også på sikkerhetssiden har Focus mye nytt; Adaptiv Cruise Control som er forbedret med Køassistent, Trafikkskiltgjenkjenning og filsentrering. Den forbedrede adaptive cruisekontrollen vil sammen med filsentreringsassistenten på egenhånd kunne holde bilen i riktig kjørefelt på veier med god vei/filmerking, og bremse helt opp og tilpasse seg farten i en bilkø.

Mye for pengene
Den rimeligste utgaven av Focus kommer på 260 000 kroner. Men den gidder få nordmenn å se på. De fl este legger på 35 000 kroner eller så for en Titanium eller ST-Line-utgave med større motor og mer utstyr. Prisforskjellen mellom kombikupé og stasjonsvogn er kun 10 000 kroner. Nye Focus har blitt større og mer praktisk innvendig. Økt akselavstand bidrar til at passasjerene har langt bedre plass i baksetet enn i forrige generasjons Focus. Benplassen er økt med ni centimeter, og er nå den beste i dette segmentet. Focus har vokst seg til å bli en høyst aktuell nummer én bil for familier.

FAKTA:
FORD FOCUS ST-LINE
MOTOR: 1,5 l/182 hk
PRIS: Fra 330 000 kroner
DREIEMOMENT: 240 Nm
0-100 KM/T: 8,3 sek.
TOPPFART: 222 km/t
FORBRUK: 0,55 l/mil
CO2: 124 g/km
VEKT: 1369 kg
BAGASJEROM: 375 l (kombikupé)
L/B/H: 438/182/145 cm

Kategorier

Ford

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: