Gå til innhold

Rå kjøreopplevelse i nye Fiesta ST

fiesta1

Med 200 hestekrefter kjører Fords nye mini-råskinn, Fiesta ST, fletta av de fleste konkurrenter.

Tekst og foto: Eirik Vigsnes
Husker du første gangen du prøvde carvingski i alpinbakken? Den utrolige følelsen da skiene tok tak og dro deg elegant rundt svingene. Plutselig var det lekende lett å danse nedover i løypa som den reneste proff.

Omtrent slik føltes det da Bil & motors utsendte medarbeider satte utfor fjellveiene i sør-Frankrike i nye Ford Fiesta ST. Bilen er sportsversjonen av Fords populære småbil. Ingeniørene har brukt tusenvis av arbeidstimer på å skape en fullblods sportsbil til en overkommelig pris.

Vi kjørte på veier med kurver som i ei slalåmløype og i et terreng som kunne minne om utforløypa i Kitzbüehl. Veien buktet seg oppover og nedover bratte fjellsider noen mil innenfor Middelhavets azurblå kystlinje. Her ble både sjåfør og bil satt på prøve. At den lette småbilen ble kjapp med en 200 hestekrefters turbomotor overrasket oss ikke. Det gjorde derimot måten bilen kjørte på; stabiliteten i svingene, veigrep og styrerespons. Bilen satt som klistret til veibanen og drog seg gjennom svingene uten å vike en tomme. Det var som om usynlige krefter trådte til og det var ikke fritt for at sjåføren etter hvert begynte å føle seg som en meget habil sportsbilfører.

fiesta2
Det har skjedd en skikkelige opprydding i instrumentpanelet. Det meste styres fra en 8 tommers infoskjerm

ST = sportsteknologi
Bak de oppsiktsvekkende carving-egenskapene til Fiesta ST ligger det masse ny teknologi. Bilen har fått bedre avstivning foran og bak og fjæring som absorberer sideveiskrefter i krappe svinger. Dersom du velger en utgave med Performance-pakke, får du blant annet mekanisk differensialsperre. Det mekaniske systemet reduserer kreftene som distribueres til et hjul med dårlig veigrep, for eksempel det innerste hjulet, i en skarp kurve. Dette utnytter motorens krefter og gir bedre grep.

Det nye systemet jobber sammen med Fords dynamiske kurvekontroll som forbedrer bilens veigrep og reduserer understyring ved å bremse ned det innerste hjulet foran i svinger. Kort oppsummert; Ford har laget en usedvanlig sportslig og kjørevillig småbil som får hjertet til å banke fort hos enhver bilentusiast.

fiesta4
Bagasjerommet tar 311 liter, eller tre solide kofferter.

På to eller tre sylindre
Hjertet i Fiesta ST er en meget spesiell og nyutviklet 1,5 liters bensinmotor. Den er den første i sitt slag med kun tre sylindre. Når det ikke er behov for ekstra kraft kuttes den tredje sylinderen for å spare drivstoff. Da suser bilen av gårde på to sylindre, uten at det merkes. Når man kjenner på kreftene fra motoren virker det nærmest naturstridig at den kun har tre sylindre.

Både effekt og motorlyd understreker bilens sportslighet. På lavt turtall murrer det forsiktig fra den store doble potta i bak. Om du gir litt gass, hører du lyden enda mer. Med full guffe og 7000 omdreininger går den over i hissige snerr som forsterkes om du setter kjøremoduset i Sport. Lukker du øynene, kan du se for deg en Ferrari. Akselerasjonen opp til 100 skal ta 6,5 sek fra stillestående. Enda mer imponerende er toppfarten; 232 km/t. Den bør man primært sjekke ut på lukket bane.

En prisbombe
Prislappen på nye Fiesta ST er også egnet til å overraske noen og enhver. Den begynner på 342 000 kroner for tredørsvarianten. Det er langt mellom de bilene som byr på like mye kjøreglede for samme pris. Femdørs koster 5000 kroner mer. ST-utgaven av Fiesta får den samme sikkerheten som resten av Fiesta-modellene; med flere  førerassistentsystemer, slik som skiltgjenkjenner, Filassist, intelligente LEDlys og Adaptiv cruisecontrol. Standard er dessuten 8 tommers infoskjerm samt B&O Play lydanlegg med 10 høyttalere.

Lyder dette som musikk i dine ører? Da bør du kanskje få deg en prøvetur selv.

FAKTA
MOTOR: 1,5 l ecoboost/3 syl/200 hk
PRIS: Fra 342 000 kroner
DREIEMOMENT: 290 Nm
0-100 KM/T: 5,5 sek
TOPPFART: 232 km/t
FORBRUK: 0,6 l/mil (bl. kjøring)
CO2: 136 g/km
VEKT: 1262 kg
BAGASJEROM: 311 liter
lL/B/H: 406/178/147 cm

 

 

Kategorier

Ford

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: