Gå til innhold

Se hva som gjemmer seg bak sløret

 

Audisak1
Er den ikke flott? Spør daglig leder Terje
Olsen hos Gumpens Auto Øst og viser fram
Audis første elbil, e-tron. 

Aldri før har Audi-forhandler Gumpens Auto Øst hatt flere overraskelser under teppet. Nå er de klare for en knallsesong.

Av Eirik Vigsnes
Bilnyhetene står i kø hos Audi. Det er nye modeller over hele linja og vi gleder oss til å ta fatt på et meget travelt 2019, sier Ole Jakob Stranden, ny salgs og markedssjef hos Gumpens Auto Øst. Det ligger mange pakker under Auditreet før jul: Minstemann i familien, A1, kommer i helt ny utgave, med design og utstyr som er hentet fra de større Audi-modellene.

Kompakt SUV-en Q3 kommer også i ny drakt; større og sterkere og enda mer sportslig i designet. Ny Q3 blir faktisk like stor som første utgave av Q5. Den aller største presangen under treet ble pakket opp tidligere i høst; Et stort antall innbudte gjester fikk for noen uker siden en snikktitt på Audis aller første helelektriske personbil, e-tron. Dette er bilen som over 7000 nordmenn har betalt 20.000 kroner i depositum for en reservert plass på ventelisten.

– Oj, dette er en lekker elbil. Se på de elegante linjene, utbrøt flere av gjestene da selgerne trakk sløret til side og viste fram bilen for første gang på Sørlandet.

Audisak2ny
Gumpens Auto Øst byr på nyheter både i bilparken og blant de ansatte: Ole Jakob Stranden (nr tre f.v.) er ny salgs- og markedssjef, mens Stig Løkås Nordlien (t.h.) er ny selger. Andreas Kvammen, Kristian Westgaard og Terje Olsen (bak) er kjente ansikter i butikken. 

Årets viktigste bil
Kristian Westgaard, e-tron spesialist, sier elbilen blir en bærebjelke i bilsalget til Gumpens Auto Øst i 2019.

– Mange bilkunder er blitt opphengt i elbil og vi har manglet ren elbil i premiumklassen. Mange salg er gått til konkurrenter. Nå har vi endelig fått en fantastisk bil på laget i kampen om kundene, sier Westgaard.

Mangel på rekkevidde har gjort at mange elbiler er blitt sett på som en mulig bil nummer to for familien. Ikke slik med e-Tron. Den har både størrelse og rekkevidde til å være familiens nummer én bil. Den kjører Kristiansand- Hovden uten mellomlading og har god plass til både passasjerer og bagasje. Den kan trekke tilhenger med vekt opptil 1800 kilo.

– E-tron imøtekommer alle de kravene og behovene man setter til en familiebil i denne klassen. I størrelse ligger den mellom våre to største SUV-er Q5 og Q7. Den har quattro firehjulstrekk og luftfjæringer som standard, og en bakkeklaring på normalt 17,2 centimeter. Det betyr da at den takler de fleste veiforhold, sier Westgaard.

Bilderesultat for e-tron foto
Audis første elbil er en voksen bil; nesten på størrelse med en Q7.

Klar for trådløs lading
Teknologisk er e-tron helt i front. Den har luftfjæring som gjør at man kan regulere
demping og bakkeklaring. Alle bilens funksjoner styres via to interaktive skjermer på dashbordet. Bilen kan lades i vanlig stikkontakt hjemme eller i hurtiglader med ladefart på opptil 150 kw. Det gir «full tank» på litt over halvtimen.

Men e-tron er også klargjort for fremtidens lademetode; trådløs induksjonslading. Da skjer ladingen på samme måte som når du varmer opp en kjele på induksjonsovnen din på kjøkkenet.

Fornuftig priset
Audis første elbil koster fra 651 900 kroner. Det er et prisnivå som de fleste kjøpere av premiumbiler er komfortable med. Takket være statlig subsidiering får kjøpere av e-tron mye bil for pengene; En luksus-SUV med 408 hestekrefter og en akselerasjon fra 0-100 km/t på 5,7 sekunder.

– Ikke så rart at over 200 sørlendinger har satt seg på liste over interesserte kjøpere. Vi regner med å selge minst 300 eksemplarer av vår nye elbil i 2019. De første kundene får bilen sin litt utpå nyåret. Dette blir gøy, sier Westgaard.

Audi Q3
Audi Q3 i ny drakt (og størrelse)  er en annen spennende nyhet fra Audi.

 

 

 

Kategorier

Audi

2 kommentarer om “Se hva som gjemmer seg bak sløret Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: