Gå til innhold

Spenstig MC-slipp fra BMW

motor-teknikk
Denne lekre BMW GS 1250 GS Adventure-sykkelen er det mange som allerede har bestilt for
2019, ifølge Chriss Nilsen. Fullt utstyrt koster denne barske sykkelen tett p. 300 000 kroner.

Alle turentusiasters gromsykkel, BMW R1250 GS Adventure, er blitt enda litt sprekere.

Av Eirik Vigsnes
– Mange har ventet på denne barske turkameraten. I 2019 kommer R1250 GS Adventure med en enda sprekere motor. Den yter 134 hestekrefter og har et dreiemoment på hele 143 Nm. Nye farger har sykkelen også fått, sier salgsansvarlig BMW, Chriss Nilsen hos Motor-teknikk i Sørlandsparken.

Sykkelen han poserer med utenfor butikklokalene, er fullspekket med utstyr og har en prislapp på 280 000 kroner. Til tross for kraftigere motor, er prisen omtrent uendret. Grunnprisen er litt opp, men det kompenseres ved at mer utstyr er blitt standard, ifølge Nilsen.

– Det er mange kjøpere til en tursykkel som dette. Den er en trofast turvenn, og takler alle typer kjøreforhold, enten du skal kjøre på svingete Vestlandsveier eller på tyske autobahn, sier Nilsen.

En annen viktig nyhet heter BMW F850 GS Adventure. Den har 95 hesters motor og et moment på 92 Newtonmeter. Det som utmerker F850 GS Adventure, er stålrørsrammen som skal beskytte motorsykkelen ved krasj, samt en 23 liters bensintank. Til sykkelen får du allerede fra salgsstart i februar neste år et større utvalg av ekstrautstyr fra BMW.

BMW-scooter
BMW byr også på flere nyheter i den mellomstore MC-klassen. Først ute er scooteren C400 GT. En ensylindret 350-kubikks motor som gir 34 hester, og har BMWs CVT-girkasse. Nilsen tror markedet for mellomstore motorsykler og scootere vil øke i 2019.

– 2019 ble tidenes MC-sommer og mange sørlendinger ble fristet av motorsykkel og skaffet seg MC-lappen. En god del velger gjerne en mellomstor sykkel, som ikke veier så mye og som er lett å håndtere. Dette er gjerne kvikke og lekne sykler som byr på masse kjøreglede, sier Nilsen.

Retro er in
MC-trendene er også sterkt påvirket av nostalgibølgen, som kom for fullt for et par år siden. Gammelt design ble fornyet og perfeksjonert. Heritage-modellene til BMW byr på mye nytt i 2019.

– De kommer med flere utstyrsversjoner og med flere valgmuligheter. Nå kan man skreddersy sin egen sykkel i enda større grad enn før, slik at den blir en del av eierens personlighet, sier Nilsen.

Kategorier

BMW,MC

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: