Gå til innhold

SUV-erene familiebiler for aktive familier

Biltest
Honda CR-V og Mitsubishi Outlander er to av høsten spennende bilnyheter på SUV-fronten. 

Av Amund Hestsveen
De har firehjulstrekk, høy bakkeklaring og massevis av plass til familien. Og mens Outlanderen har hatt mulighet for sju seter i flere år, har CR-V-en fått en sjuseter-variant for første gang.

Begge bilene har fått en solid oppgradering på sine 2019-modeller. Outlanderen har fått oppfrisket design og lenger rekkevidde på sin ladbare hybridutgave PHEV. Honda CR-V-er blitt en ny bil, med ny og mer effektiv bensinmotor. Dieselmotoren er parkert på museum.

Honda har løftet utstyrsnivå og kjørekomfort til et nytt nivå. Vi har prøvekjørt begge bilene. Både CR-V og Outlander er allsidige familiebiler som gir mye bil for pengene. For under 500 000 kroner får du en stor og velutstyrt firehjulstrekker som tar deg dit du skal, sommer som vinter.

Honda: farvel til bensin

Biltest

– Dette er en bil vi gleder oss til å selge. Ny og effektiv bensinmotor og masse nytt utstyr, uten at prisen er gått opp. Faktisk har den gått litt ned, sier Honda-ansvarlig Halvor Barikmo i Mobile Sørlandsparken.

Dermed var forventningene til prøvekjøringen spent til bristepunktet hos Bil & motors utsendte. Honda CR-V er en SUV med fartstid helt tilbake til -90-tallet. Den ble en verdenssuksess med sitt røffe utseende og inspirerte andre bilfabrikker til å lage lignende biler.

Nå er femte generasjon CR-V på plass og den konkurrerer med en lang rekke SUV-er i samme klasse; blant annet Nissan X-Ttrail, Mitsubishi Outlander, Mazda CX-5, Skoda Kodiaq og Ford Kuga. Listen kan gjøres enda lenger. Honda mener at de har løftet CR-V-en sin et hakk opp mot premiummerkene som Audi Q5, Volvo XC60 og BMW X3. Oppgraderte seter, nytt interiør med høyere materialkvalitet og mye nytt utstyr skal forsvare dette ambisjonsløftet.

Biltest

Også med sju seter
Honda lokker med en annen nyhet; nemlig mulighet for å få CR-V-en med sju seter. Med to ekstra (barne)seter bakerst får man plass til naboens to barn når det er tid for fotballtrening. Da forsvinner riktignok mesteparten av bagasjeromsplassen, men det kan være greit å ha muligheten for sju seter når det trengs. Designmessig har Honda tatt en hel del grep uten å revolusjonere bilens utseende.

Bilen har forbedret aerodynamikk, LED-hovedlys og en grill med aktivt spjeld som lukkes når det trengs mindre luft for å oppnå lavere luftmotstand. Nykommeren har dessuten blitt mer romslig innvendig, takket være lengre akselavstand. Bakkeklaringen er økt med hele tre cm til 20,5 centimeter. Det bidrar til at man sitter høyt og herlig og får følelsen av å sitte i en stor bil.

Behagelig og velutstyrt
Kjørekomforten er det ikke noe å utsette på. Honda skryter med god grunn av bilens nye og påkostede seter. Man sitter godt i nykommeren og bilen innbyr til langkjøring. Lyden fra den nye bensinmotoren på 193 hestekrefter i kombinasjon med automatgir er behagelig lav. (Utgaven med manuelt gir har samme motor med 173 hk effektuttak).

Forbedret avstiving og stabilitet sikrer kvikkere svingkjøring og mindre krenging. Listen over nytt utstyr er lang og inkluderer adaptiv fartsholder, antikollisjonsvarsling, autobrems, fotgjengergjenkjenning, og vinglevarsler/filholder som sikrer at bilen holder seg på veien. For kjøring i mørket er automatisk nedblending av fjernlys en del av pakken. Nye Honda CR-V begynner på 430 000 kroner med forhjulstrekk og manuelt gir. Topputstyrt versjon koster rundt 560 000 kroner. Mye bil for pengene, uansett hva du velger.

FAKTA HONDA CR-V
MOTOR: 1,5 L/173/193 HK bensin
PR.VEKJ.RT: 193 hk automat AWD
PRIS: 563 000 kroner
DREIEMOMENT: 243 Nm
0-100 KM/T: 10 sek.
TOPPFART: 200 km/t
FORBRUK: 0,71 l/mil
CO2: 162 g/km
VEKT: 1573 kg
L/B/H: 460/186/168 cm

Outlander: Lenger og fortere på el

Biltest

Friskere fraspark, bedre elektrisk rekkevidde og et smartere design: Det er stikkordene for den nye utgaven av storselgeren Mitsubishi Outlander.

Av Amund Hestsveen
Lydløs på veien, en vegg av lyd fra lydanlegget og et herlig trøkk fra Outlanders motorer (én bensinmotor og to elmotorer). Joda, det er moro å prøvekjøre nye Outlander PHEV.

Kjøreopplevelsen er førsteklasses. SUV-en erobret mange sørlendingers hjerte da den dukket opp som historiens første ladbare hybrid med tilhengerfeste. Nå kunne man kjøre miljøvennlig og likevel ha en praktisk familiebil. Ikke så rart da at Outlander PHEV er Norges mest solgte ladbare hybrid. Siden introduksjonen i 2014 er det solgt over 15 000 Outlander PHEV i Norge. Det gjør den også til en av landes mest populære biler uansett type.

Biltest

Kraftigere motorer
Den gamle 2-literen på 121 hk er byttet ut med en 2,4-liters bensinmotor som yter135 hk. I tillegg er batterikapasiteten økt med 15 prosent, til 13,8 kWt. Det gjør at rekkevidden nå er 55 kilometer, målt etter den nye WLTP-metoden.

I tillegg har bakre elmotor ( Outlander PHEV har elmotor både foran og bak) fått en anelse mer effekt, noe som gir bensinmotoren mer støtte i mellomregisteret og merkbart mindre motorstøy under kraftig akselerasjon. Toppfarten på ren elektrisk drift er økt fra 125 km/t til 135 km/t. Bilens toppfart med forbrenningsmotoren med på laget er uforandret på 170 km/t.

Ny grill
Utvendig er ikke forandringene så omfattende. En litt bredere grill, rektangulær innramming av tåkelysene, full-LED hovedlys, og noen nydesignede, 18-tommers lettmetallfelger er hovedpunktene. Dessuten har nykommeren fått nytt instrumentpanel, mer påkostede skinnseter og ventilasjonsdyser i baksetene.

Den største forbedringen er kanskje kjørekomforten. Det virker som om bilen er blitt mer støyisolert og tar ujevnheter i veien bedre.  Den aller mest utstyrte utgaven av Outlander PHEV kommer på 519 000 kroner.

Prøvebilen vår kostet 500 000 kroner. Klarer du deg med forhjulsdrift kan du få bilen for rett over 400 000 kroner. Nye Outlander PHEV er på alle måter blitt en familiebil som gir enda mer valuta for pengene.

FAKTA MITSUBISHI OUTLANDER PHEV
MOTOR: 2,4 L Bensin/135 hk
2 stk elmotor 82 hk/95 hk
SAMLET MAKS EFFEKT: 202 hk
HYBRIDBATTERI: Li-ion, 88 celler, 300 Volt
KAPASITET:13,8 kWt
PRIS: 499.000 kroner
0-100 KM/T: 10,5 sek.
TOPPFART: 170 km/t
FORBRUK: 0,2 l/mil CO2: 46 g/km
L/B/H: 470/180/171 cm
BAGASJEROM:453/1584 l
VEKT: 1880 kg
MAKS TILHENGERVEKT: 1500 k

Kategorier

Honda,Mitsubishi

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: